Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min syster II

Hon är där 

jag är här

vi möts ibland 

när hon ringer

först är hon glad 

pratar om ditt och datt

säger att hon tycker om mig det är min fina lilla syster

och hon är liten säger hon till vännerna

jag svarar att jag inte är det längre

jag är vuxen 

hon blir lite arg säger till mig att för mig är du det!!!

och du kommer alltid vara det min lilla syster 

sen lugnar hon sig säger att hon vill  att jag ska hälsa på  hennes vänner

räcker över luren till någon som svarar hej i luren 

vi pratar på en stund

sen är hon tillbaka igen 

vill att vi ska träffas snart

men det blir nästan aldrig så

det gör ont att träffa min syster

tänker på det vi aldrig fick

jularna tillsammans födelsedagarna

semestrar någon som är nära 

som tycker om en precis för den man är

blodsband?

jag saknar min syster ofta

önskar att det vore annorlunda

men nu är det så här som det är

men jag älskar min syster 

ändå

precis som hon är 

hon är mitt blod 

jag hennes vatten 

vi avslutar med puss och kram i luren 

hon säger jag ringer dig 

för de har stulit min telefon...

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Ninananonia VIP
Läst 474 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2018-07-01 15:43



Bookmark and Share


  Kim VIP
Ja, det är inte svårt att förstå varför vi brukar säga Lagom är alltid bäst... i vårt "lagoma land"!
2018-10-17

  Lars Hedlin
Stark som tusan igenkännande till max har det lite så med en av mina bröder!
2018-09-10

  aol
Bara så gripande berörande nära hjärtat skrivet,
2018-08-27

  Fem hjärtan VIP
Så gripande och jag läser in en stor sorg och smärta mellan raderna!
2018-07-04

  Goraxy 89 Orion VIP
Du förtjänar bättre kommentarer än de jag kan åstadkomma i nuläget !
2018-07-04

    Birgersdotter VIP
Berörande varm med stråk av sorg.
2018-07-02

    Peter Söderqvist
Du skriver så fint om din syster och relationen till henne. Samhörigheten mellan er lyser igenom och känns stark, trots allt.
2018-07-02

  ULJO
Tungt med relationer som inte är bra
2018-07-02

  Katinka VIP
Så träffande, hon är mitt blod jag är hennes vatten. Det ligger en stor sorg i din fina dikt.
2018-07-01

  Marita Ohlquist VIP
Berörande om en relation som inte är som den borde vara!
2018-07-01

  M:tin
Tragiskt!
2018-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP