Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Änglar i en hård tid

Skymningen faller över oss. Vi har sökt änglar hela dagen. Och vi somnar med ett leende, med ljus bakom våra ögonlock. Själva sökandet ger oss kraft och hopp.

Det behövs så lite för att vi ska slockna, och så lite för att tända oss igen. Trötta på att göra varandra illa, när vi måste ta oss fram i samma båt. Vi behöver ingen ledare, inga manifest, inga svar för svarens egen skull.

De ord som sägs eller skrivs i hat och vrede kan aldrig tas tillbaka. Men också ord av kärlek och hopp lever för alltid. Och de föder blommor och vågor och vindar som vi rider på.

Kalla oss naiva, kalla oss för barn. Men vi ska alla in i det eviga mörkret, det är dårskap att gå in där i förtid.

Nej, tänd alla ljus du har medan du kan. Älska, dröm och brinn dig genom dagarna. Sök efter änglar och om du inte hittar någon. Bli en själv.

Vi är änglarna och vi blir fler och fler för varje dag!




Fri vers (Prosapoesi) av Starman
Läst 228 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-01 18:20



Bookmark and Share


  Livet1 VIP
Vacker!
2018-08-02

  Larz Gustafsson VIP
Jag sysslar inte med religion utan med en relation - den till min Skapare, Jesus.
2018-07-01

  Starman
Åh, vi kan hålla på hela natten :-) Det är religion, men det är definitivt inte fakta.
2018-07-01

  Larz Gustafsson VIP
Nej, men det är fakta.
2018-07-01

  Starman
Det är inte min tro.
2018-07-01

  Larz Gustafsson VIP
Satan är själv en fallen ängel. En tredjedel av himlens änglar valde att följa denne bandit.

Jesus är den Ende Sanne Guden och Han är Herre. Han är Skaparen. Han har skapat universum och allt liv.

Lucifer var en rebell som gjorde uppror mot Gud och sedan blev Satan, motståndaren.
2018-07-01

  Starman
Jag tror inte på att satan har några änglar. Jag tror på människornas egna änglar. Vissa kallar de gudomliga.
2018-07-01

  Larz Gustafsson VIP
Det är Jesus vi behöver.
Och Satans änglar behöver vi definitivt inte.
2018-07-01

  Starman
Strunt samma om änglarna är kristna eller något annat. Vi behöver alla änglar vi kan samla ihop nu!
2018-07-01

  Larz Gustafsson VIP
Varför säker ni inte Jesus?
Han skapade änglarna. Och människorna.
Varför är mänskligheten allergisk mot sin Skapare?
2018-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Starman
Starman