Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lite av varje


hållen av utepoolens vatten
gungad i hänggunga
solkysst hud

steker plättar
gör en extra smet
tills imorgon

dammsuger
diskar
skakar trasmatta

det ska vara rent
när dottern kommer
med sin lilla tös

hittar en stor svart plastbalja
något för barnbarnet att bada i?
ful, säger min man
tillbaks med den till sophuset

in till grannfamiljens katt
klappa och mata
men Silvia vill inte äta
får se till henne igen, senare

Luiz har köpt mig chips och en mörk porter
han dukar fram salami och ost

fotbollen får vara för oss, ikväll
imorgon eftermiddag ska vi se
Brasilien/Mexico!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-07-01 21:54



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Hör för mitt inre de rofyllda ljuden blandas med diskussionen om baljan. Känns som att inte bara fotbollen, utan hela världen utanför kvällsmyset, har kopplats bort. Ja, ibland måste man verkligen bestämma sig. Det får du fram.
2018-07-06

  Marita Ohlquist VIP
En vardagsnära text om stort och smått som det är ibland, underbar avslutning med en festmåltid på tu man hand!
2018-07-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Bättre att njuta av livets fina ögonblick. Härlig vardagstext om vardagsfest!
2018-07-02

  ULJO
Allt det där kan man göra när fotbolls VM är slut
2018-07-02

  Kungskobran VIP
Fin ögonblicksskildring , det finns saker som är viktigare än fotboll
2018-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP