Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julens skugga

Nu brinner ljus i varje hem
för julens ankomst är inne
i ljusets sken vi möter dem
som etsats kvar i vårt minne

Vi jagat har nu julens gåva
för att ge till någon oss när
men inget mer vi kan utlova
åt dem vi inte möter här

Vid jul vi känner glädjens fröjd
att samlas få bland vänner
men dem som under sorg är böjd
en väldig ångest ofta känner

Så låt oss stanna upp och betänka
fast allt känns väl i rum och tid
må i förbönstankar skänka
till dem som saknar julefrid

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 338 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-12-21 07:04



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Medtankens ord är
det bästa på vår jord...

2020-12-24

  Eva Langrath VIP
Fin eftertänksam text med maning om förbönstankar som jag stämmer in i.
2020-12-21

  Eva Helene VIP
I år är julens skugga extra djup, så förbönstankarna behövs mer än någonsin. Fint!

2020-12-21

  AiA Maria den fria

Allt
i kärlekens
ljus

*Amen*

2020-12-21

  Feliaxel VIP
Vi ska absolut tänka på dom som har det sämre
2020-12-21

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om ljus och mörker,
glädje och medkänsla!
2020-12-21

  Maria Sundelin VIP
Kloka ord och tankar
2020-12-21

  Solstrale VIP
Ödmjuk skön läsning!
2020-12-21

  lodjuret/seglare VIP
En del texter finner läsare sina, andra är som ej till ens för Stina, ögon kan ännu tindra i natten, ännu frågar ljusa röster efter vatten, kanske om gran(n)en klädd för 'gina'...
2020-12-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO