Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det extrema

Vare sig du är knegare, medelklass, arbetslös eller VD.
Måste du välja höger, vänster, sosse eller SD?

Ska du jaga och äta kött, eller bli vegan?
eller något däremellan, som numera kallas Flexitarian?

Du ska ha Facebook, Insta, Snapchat och Linkedin,
allt för att försöka passa in.

Bombarderad med information hela dagen,
du får inte ha någon åsikt.
livet är inte lätt, för dig med hjärtat på kragen.

Tänk väldigt noga innan du gör ett val,
så du plockar poäng bland andra och slipper samvetskval.

Vore det inte lättare att vara ett djur,
för att slippa dessa kedjor och sitta i en kontors bur?

Massor med kedjor sitter runt din hjärna,
när du i din själ egentligen är en stjärna.

Vad är pengar och egot för dig?

För mig är valet givet,
pappret och pennan är det enda jag vill tjäna.





Fri vers (Fri form) av Goran Tekoshar
Läst 306 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-02 20:29



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Helt RÄTTA reflektioner Och det är helt möjligt att bryta bojorna och slå sig fri, men då måste man finna likasinnade, annars blir man lätt isolerad, associal & eremitiserad, arkiverad, torterad och till slut arkebuserad :)
2018-07-03

  Stay Golden
And the crab did not walk forward, because nobody had thought him how.
2018-07-02

  Larz Gustafsson VIP
Vägra veganism och vegetarianism!
Vägra feminism och nazism!
Vägra rösta!
2018-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Goran Tekoshar
Goran Tekoshar