Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Den gamla tallskogen

jag går längs vägen

ser bort mot skogen

den är inte längre som den var

de tallarna med grova stammar

vi måste vara flera för att nu runt dom

de stora vida tallkronorna

som vajade i vinden

det var så stort och mäktigt

för mig som inte var så gammal

och liten till växten

jag går över vägen

letar efter stigen

som en gång fanns

dom stora tallarna är borta

nu är det ny skog

som planterats

och börjat växa

det är ändå skog

skog jag kan vandra i

hittar små stigar

är inte ensam 

om att leta skönhet och tystnad

det är lätt gå

mossan är mjuk

så skönt att trampa

för mina onda trötta fötter

jag måste leta mig tillbaka

då ser jag ett rådjur

som står en bit bort

och kollar mig

underbart

tänker jag

en fin promenad i skogen fick jag

denna ljumma sommarkväll

i juni månad

 

anits 3 juli 2018




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-07-03 20:11



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En gång tog jag med mig min son på en liknande vandring genom barndomens skogar och på några av stigarna där vi sprang.
Även berghällen där jag gjorde ett misslyckat försök att kyssa en flicka...
2018-07-09

  ResenärGenomLivet VIP
Fint skrivet om vår vackra natur...den förändras liksom vi...ljuvligt foto...
2018-07-07

  morgonstjärna VIP
riktigt härlig vandring känner mossans fjädrande steg under foten.

tack
2018-07-04

  MALVAA VIP
FINT
2018-07-04

  Niliboy
Mycket fint, men du är väl försiktig!?
2018-07-04

  ULJO
Vackert skaldat
2018-07-03

  Eva Helene VIP
Så fint i ord och bild. Tack för att du delar med dig av din fina upplevelse! Jag älskar som du att vandra
i skog och natur.
2018-07-03
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP