Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 



Den nya strafflagen i parlamentet

Det är en väldigt trist  sommar och jag kommer inte i år heller efter 38 år besöka Rumänien. 
"Av 400
Ändrade normativa texter i brottmålsdomstolen hänvisar nästan ingen till skyddet för offret, men endast till förövaren "i Rumänien. påstor Roxana som har insyn:

https://www.facebook.com/roxana.ionescumirea/posts/10214886512769456

 




Europeiska kommissionens reaktion efter antagandet av den nya strafflagen i parlamentet: "Vi kommer inte att tveka att vidta åtgärder"
Senast uppdaterad: onsdag 04 juli 2018 18:05
Publiceringsdatum: onsdag 04 juli 2018 17:34
Kategori: Rättvisa/pro tv international .ro



 
 
EU-tjänstemän har rapporterat att de är "oroliga" för förändringarna i den rumänska strafflagen.
"Europeiska kommissionen tittar noggrant och med ökande oro över förändringarna i Rumänien.
Vi, som internationella partner och medlemsstaterna har skickat upprepade att kampen mot korruption och rättsväsendets oberoende är saker av största vikt. Dessa är också huvudpunkterna i MCV-rapporten. Det är viktigt för Rumänien att öka sina ansträngningar och inte försvika förflutna.
I detta sammanhang följer vi noggrant ändringarna i de rumänska strafflagen. Vi har noterat att reformen av strafflagen blev omröstad i det rumänska parlamentet. Vi kommer att undersöka de slutliga texterna av lagstiftningen för att se om de är förenliga med EU: s lagstiftning när det gäller brott och samarbete med internationella standardiseringsmyndigheterna. Som försvarare i fördragen, inte kommer att tveka att vidta åtgärder om det behövs för att säkerställa denna kompatibilitet", skickade Christian Wigand, talesman för EU: s verkställande.
Ändringar av strafflagen antogs i parlamentet
Läs och
Mer än tusen personer protesterade på Victory Square om ändringarna av strafflagen
Europeiska kommissionens tillkännagivande gjordes strax efter MPs antog de kontroversiella ändringar av strafflagen med 167 röster "för", 97 "mot" och 19 nedlagda röster.
PNL har redan meddelat att man kommer att överklaga till författningsdomstolen i Rumänien dessa förändringar så att den normativa handlingen inte kommer att träda i kraft inom en snar framtid, men först efter CCR domare avgör.
Oppositionen ut att texten skrevs för att rädda honom problem Liviu Dragnea kriminella dömdes i första instans till tre och ett halvt år i fängelse med utförandet;

 




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 290 gånger
Publicerad 2018-07-04 17:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP