Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ubuntu

om jag kunde bo i rytmer
bo i dansens steg av glädje
och skapa i skönhet!

om jag bara kunde
tro att vi skulle
åt alla
som flytt från tortyr och bomber
ge solidaritet
medmänsklighet
fred
och gemenskap
- ubuntu!

yes, we can!

inte kan - inte kan - inte kan

yes, we can!

hjärtats röst
exploaterar ingen

lagen ska behandla oss lika
inhemska som främlingar
och ingen kan förneka
hur kolonisation
och koncentrationsläger
gett bidrag
till ofred

människor flyktar
i dag
och vi må inse vår del
i det
och skapa
en bättre historia
mer kärleksfull
och sann

låt rappen skalla
skönhet och livskraft
åt alla
- ubuntu!







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-07-05 02:17



Bookmark and Share


  Respons VIP
Ubuntu - hoppets väg som ger förtröstan!
2018-07-08

    Lena Söderkvist VIP
Yes!!!
2018-07-06

  Marita Ohlquist VIP
En klok och fin text som borde vara självklar för alla!
2018-07-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett vackert och tänkvärt upprop för allas rätt till frihet och lika värde!
2018-07-05

  Feliaxel VIP
Vi måste kämpa för allas lika värde
2018-07-05

  ULJO
Vi lever så kort tid på jorden men varför denna kamp för överlevnad. Varför inte leva i frid och ro. Varför finns det galningar som vill annat?
2018-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP