Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En gammal tramporgels sista suck

 

 

Tappar andan får

inte fram en ton hamrar

på tangenterna

trampar på pedalerna

stånkar och pustar tills du

 

slutligen suckar

fram en trött och knappt hörbar

mollstämd Ångbåtsblues

i otakt slår farmor sin

kvast mot mitt golv hennes tak

 

frukost hembakat

bröd nykärnat smör kaffe

på fat sockerbit

på tungan farfar blinkar

tar lömskt en sockerbit till

 

räknar vagnarna

ångloket stönar svart sot

vit ånga på väg

från sandtaget mot kusten

nya tider större hus




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-07-05 12:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP