Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tid

Kryssar i rymden
tidens axel
timmar och minuter
vi som är här
genom sol och måne
ängar och hav
nätter och dagar
minnen den trär

Färdas i människan
tidens öden
omtanke och kärlek
den lämnar av
händer som möts
på livets scen
hänförd beröring
i tillvarons nav

Timglaset rör sig
vi hänger med
livets karusellsväng
kastas inte bort
brobyggarnas idéer
ger oss näring
livet det ska levas
och inte bli kort

Rör sig i atmosfären
det vi kallar tid
kärleken ska upptäckas
får inte stå still
låt människan få älska
det som är vackert
och åldras med ljuset
så länge den vill

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 361 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-08-16 10:10



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En jätte bra text!
2018-08-20

    ej medlem längre
Starkt avslut på en vacker text som är rik på tankar och bilder!
2018-08-19

  överlevaren VIP
Dina ord är tidlös...bra text!
2018-08-18

  Marita Ohlquist VIP
Välskrivet och tänkvärt om tiden!
2018-08-17

  Anya VIP
Tiden är sannerligen komplex och klockan något vi konstruerat för att hålla koll på den. Poetiskt och existentiellt fångar du det komplexa.
2018-08-17

  Janina Kaminska
Insiktsfullt och varmt beskrivet.
2018-08-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Om tiden, människans vän och fiende, diktar du alldeles ypperligt!
2018-08-16

    Birgersdotter VIP
Tänkvärt- som vanligt bra skrivet
2018-08-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
T iden ej ses
I snabbhet den ges
D en går ej att spara
* ta den genast tillvara
* se den som engångsvara...
Detta upprop fint scoop!
2018-08-16

  Feliaxel VIP
Tid verkar vara en bristvara i dag
Tänkvärda ord
2018-08-16

  Maria Sundelin VIP
I slutändan är allting relativt
2018-08-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO