Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regn regna!

Träden lutar sig emot varandra...
Och på stigen där jag går
där blir det inga spår efter mig...
Där man innan fick ett mjukt svikt
under sin fot där är marken stenhård
som att gå på stål...

Där ekar det så tomt och jag ser
mången uttorkad rot...
Hur länge ska träden
stå emot all torka
hur länge skall de orka...

Så rasslar det till i träden
något faller över mig
täcker mig, jag tror det är
en massa kryp, viftar bort dem
sen ser jag, det är en massa
gråbruna vissna blad...

Så går solen i moln ett stilla regn faller
äntligen tänker jag och skyndar hem...
När jag är hemma då upphör regnet...
Där hemma hade det också regnat:
Det blev c:a 2-3 matskedar...




Övriga genrer (Kåseri) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-07-05 18:23



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det är verkligen behövligt...
2018-07-07

  Feliaxel VIP
Ja det behövs verkligen mycket regn nu
2018-07-06

  ULJO
Vi behöver nu
2018-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt