Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tveksamhet

Vill inte känna så...
ALLA har alltid varit välkommna i mitt liv
Min morfar lärde mig
Var gång han hade nya grannar från andra länder bjöd han in dom och åkte dom milen han behövde för att lära sig just deras språk
Ofta när man var hos honom storma även någon ny"släkt" in som på något vis blev självklar i familjen

Uppvuxen i min hålas såkallade "getto" fick veta när jag var gammal nog att förstå att det var "mindre bra"

Att grannkvarterets kärringar ägde rätten att kasta sten på mig för det förstod jag aldrig
Inte heller varför dom sa jag var sämre än dom?

Jag är svenskfödd
I värnamo småland
Pappa finsk säkert rom
Mamma norr ifrån å vem vet

undrar vart hamnar vi i samhället idag
Sen
Om?

Har tre grabbar
Vi bor på landet vilket är bra
Men hör ibland antyd
Små små tecken på något som skrämmer mig

Blir rädd när jag ser utvecklingen och undrar
Va ska JAG göra?

För alla vill vi väl ändå
Ha
Mat
Fred
Förnöjsamhet
Kärlek
Lagom sorg
Och
Liv där vi får lov till utryck i lagom mängd kärlek lycka och just det där
Att känna sig överväldigad av nya härliga sätt att leva...lixom




Fri vers av kråkan VIP
Läst 504 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-07-06 00:57



Bookmark and Share


  aol
Just såsom en rättänkande människa vill ha det i sitt liv, bra skrivet vännen,
2018-07-06
  > Nästa text
< Föregående

kråkan
kråkan VIP