Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lägger nu ut 2 dikter samtidigt. De hör ihop.


Extremistens bästa argument

Jag, arga sanningsägare
tar mig an vår yttrandefrihet
Tar den på mitt sätt

Jag har ett argument
som överträffar allt du kan säga
Överträffar alla överenskommelser
Överträffar socialismen och liberalismen
Överträffar den skarpaste vassaste talare

En krossad knäskål

Du såg mig som en fåne
En gnällare i kommentarsfälten
En person i marginalen
En folklig typ i kostym
Ha! Jag var allt det

Men nu när jag tagit
vår yttrandefrihet
med storm
står jag och flåsar
utanför din dörr
Så nu håller du tyst
för jag äter upp
din demokrati




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 237 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-06 10:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner