Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Missväxt

 

Poeten gick till
åkern för att se om
nydikterna mognat

Där fanns bara stora, ludna
och missfärgade knölar

Nu kan jag icke leverera manus
till redaktören i tid

Det går ju icke att skicka in
gammelpotatisen i stället

Han gick in i ladan och såg
att han använt storordssådden
av misstag

Nu blev det nödår igen




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 318 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2018-07-06 10:02

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Mycket välplanterad liknelse!!
2018-07-09

  Spik
För mig är du en färskpotatis *
2018-07-08

  ResenärGenomLivet VIP
Kul jämförelse...:-))
2018-07-07

  Larz Gustafsson VIP
Men man kan gå från nöd till nåd, om man vänder sig till Jesus.
2018-07-06

  Kungskobran VIP
Min tolkning är att poeten lovat redaktören (storordssådden) mer än vad han kan åstadkomma ,
varken nya dikter eller gamla håller måttet.
2018-07-06

  Kungskobran VIP
Poesi av hög klass berikat med nyuppfunna ord ,
nydikter och storordssådden
2018-07-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Bingo! Väl diktat om poetens vedermödor med orden. I spännande metaforer klär du dem.
2018-07-06

    ej medlem längre
Fyndigt
2018-07-06

  Bodingen VIP
Ytterligare fullträff, må poesin gro...
2018-07-06

  Onomatoprofet VIP
orden kanske faller i god jord till slut
2018-07-06

  HenrysDotter
Om krisen kommer....Man får kanske skaffa sig en nödlåda...
2018-07-06

    Sefarge VIP
Livgivande vatten
Behövs även till
Poesin så att den
ej torkar ihop?
:}

2018-07-06

  Hopplös själ
En poets vedermödor i praktisk bildmässig klädnad!

Snyggt!
2018-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten