Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Reflektioner efter en fest.




Skvaller...

Skvaller är som pisksnärtar,
förråder vem ni är
som piskor bär.

Lägga sig i vad andra människor gör,
vet ni hur det förstör och förgör?

Att egentligen ingenting veta
och tro sig veta allt, 
i fullkomlighet förfäras
över andras göranden
och låtanden...

Är det ingen som tänker på
hur ont det gör, i den som blir
uthängd, utflängd...piskad, slagen.

Att förfasas över andra,
gör att ni slipper,
er själva klandra
och i er höghet kan ni
vidare vandra.

Vad är det för intressant
att mosa någon liten tant
eller måla ut någon som en fjant?

 


 




Fri vers av EmiRa
Läst 485 gånger
Publicerad 2006-06-10 16:39



Bookmark and Share


  glittertindra
Så sant uttryckt, du sätter fingret på den springande punkten - de som skvallrar om andra glömmer sig själva och vad de gör... små människor som vill hävda sig själva... Intressant att du skrev i rött.. som om skvaller ristas in...
2006-12-07

    Tomteluva
Det är det som är värst.. De som pratar om andra har så liten tid att ta reda på vad som egentligen försigår.. De öppnar munnen men vet ändå inte vad som är sant.. *usch* Snygg dikt!
2006-06-10

  Howlit
Usch ja, dessa förbenade glappkäftar... världen hade varit bättre utan dom. Bra skrivet.
2006-06-10
  > Nästa text
< Föregående

EmiRa
EmiRa