Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spela rätt kort...

En lite grabb hängde ofta
med de andra männen, lyssnade
på vad sa, men sa inte själv så mycket...
Innan han lämnade dem brukade en
av männen räcka fram en tia och en
femma till honom. Han fick välja
vilken han ville ha... Grabben valde
alltid femman... Mannen vände sig
var gång om till sina kompisar och sa,
vilken dum kille, han skulle ju tagit tian...

En dag såg han att grabben kom ut från
bageriet med en påse i handen... Så han
sa till honom, hade du tagit tian så hade
du fått dubbelt upp ju...

Grabben tittade upp på honom och sa, om
jag tagit tian, istället för femman, hade du
ju slutat upp att be mig att välja mellan
mynten... Nu fortsätter det ju hela
tiden... Och allt hade tagit slut...
Och jag tycker det är så roligt
att du håller på och samtidigt
tror att det är jag som är dum...








Övriga genrer (Kåseri) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-07-06 13:29



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Ha ha streetsmart :)
2018-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt