Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skalbaggens storm

Och regnet kom

och båten med Dannebrogen

stävade mot vågorna

i riktning norrut

 

och jag visste inte

om solen ännu lyste

någonstans i öster

bakom granskogens sågtänder

 

och om skalbaggen

jag räddat undan djupet

gömt sig under

gryningsfållen

 

eller om vännen

långt borta under ekarna

vaknat och varsnat

ljus eller mörker

 

denna första dag

i ett liv av ögonblick

när jag ser skalbaggen flyga

på stormens vindar




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-07-07 09:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP