Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rotlös

att inte förstå
sin bakgrund

bara känna att
här hör jag inte hemma

inte ha nån släkt
eller nån historia

som en blomma
utan rötter

kan hållas levande en tid –
men hur länge?

att ta avstånd
bara leva som om det andra inte fanns

eller som om
det existerade i en annan värld

jag finns och ni finns
men beröringspunkter saknas




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-07-07 23:28



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det är ju så de politiskt korrekta vill att vi svenskar ska känna oss.
Vi ska inte få bejaka att vi är etniska svenskar eller vara stolta över vårt nationella ursprung.
Det får man vara i Burkina Faso och Portugal, men inte i Sverige.
2018-07-08

  Språk, hjärna!
Bra, igenkänning!
2018-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP