Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du gamla stad


Gamla Ystad

I dunklet bak handsmidda galler 

ser man solljus och jagade

skuggor som drömlikt växer

innan dom mot jorden bara  faller,

 vi vandrar bland Ystads gator

och gränder förbi ankedammen

med sin lilla ö och simmande änder,

ja minnen har varje gränd och prång

över sekelgammal stad bland tornväktarns

stötar i sin lur brister hjärtat ut i sång,

i all min stund allting är mej så nära

sagan om bäckahästen så sägenomspunnen

 vill vi så ömt i våra hjärtan få vårda  där bära,

ja över hav och land och denna gamla stad

höres en fågel sjunga sin serenad,

dess sång så mjuk den smeker hus och alla  gränder

sån värme och ro i själen man känner,

ja där i ekens djupa grönska en liten fågel sjunger

den gör ju ingen ledsen man blir ju bara glad,

 




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 653 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2018-07-07 12:51



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tycker om.
2019-02-06

  Fem hjärtan VIP
Så vackert om härliga Ystad! Har varit där och känner atmosfären..
2018-08-30

    ADI Nehlin
Så vackert skaldat om en fin stad
2018-08-10

  Anya VIP
Har varit i Ystad två gånger. Det är en vacker stad som jag gärna återkommer till. Du skriver en så fin hyllning.
2018-07-30

  Blått Norrsken VIP
Så fint skaldat !!! Bra
2018-07-27

  Lars Hedlin
Mycket bra skriftat!
2018-07-25

  Johan Strömstedt
Förundrad och glad följer jag med dig på din promenad genom din stad.
Nyanserade textrader, vilket gör promenaden extra fin.
Fint!
2018-07-17

  S.A.I. Steve Lando VIP
Skönordat!
2018-07-14

  Maj-Lis VIP
Det finns mycket att se och glädja sej åt
i en gammal stad
2018-07-13

  anits VIP
Så fint och minnesrikt om en gammal kär stad!
2018-07-12

  Palett
Fin text om en gammal kär stad !
2018-07-11

  limerick
Vacker poesi som får mig att förstå hur mycket du uppskattar denna fina stad.
2018-07-10

  Lasseman VIP
Så sant så om vårt kära Ystad staden i mitt hjärta..
2018-07-09

  mare VIP
Fint aol!
2018-07-09

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text, levande och detaljrik, det känns som om jag är där!
2018-07-09

  Niliboy
Ja, det finns så mycket att glädjas åt.
Vackert om hembygden den väna!
2018-07-08

  Blomma-Stjärna VIP
fin känsla och mycket detaljrik -

och början är utsökt: i dunklet bak handsmidda galler
2018-07-07

  Kajsa Karin VIP
Ja i Ystad finns många fina minnen. Fint skaldat.
2018-07-07

  ResenärGenomLivet VIP
Härliga minnen att bära med sig...
2018-07-07

  Feliaxel VIP
Gillar
2018-07-07

  ULJO
Minnesvärd text om en älskad stad
2018-07-07
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol