Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det är konstigt att tiden fortsätter gå

Jag vill fotografera gärdet,

sjön

och bryggan.

Jag vill dansa bland blommorna,

på stigen

och över altanen.

Vi tar båten och ror oss långt ut i vassen,

sitter tysta med metspö.

Vi springer barfota över grusvägar

plockar blåbär till pajer,

sköljer potatis från trädgårdslandet

och ligger skavfötters i bäddsoffan.

Min morfars själ finns ytters på bryggan,

bredvid i baksätet

och på den tomma stolen vid frukostbordet.

Det är första sommaren utan honom.

Men hans närvao känns

när vi sätter lökar för hösten,

köper frukt på marknaden

och i tystnaden.

Så jag vill fotografera varje vrå,

minnas varje ting

och fortfarande känna att barndommen hänger kvar

fast den har bleknat en aning




Fri vers (Prosapoesi) av rockenroll blåa
Läst 332 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-07-07 15:05



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Wow!
Livsrusigt skön och samtidigt vemodigt eftertänksam!
Grattis till första vinst!
2018-09-10
  > Nästa text
< Föregående

rockenroll blåa
rockenroll blåa