Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Buffé

Första gången
jag åt böngroddar
var en smaksensation
jag nu har svårt
att förstå

för jag är inte
densamme

jag vandrar
på ett broräcke
mellan två världar

det som var
och det som är

jag kan inte
leva det som
kommer

men jag kan
hålla balansen
respektera
min respons
år från år
på det liv
som getts mig

just nu är jag
i sushiåldern
där jag möter
motstånd
och genombrott

kanske kanske
säger alla åldrar
jag gått igenom
sammantaget
något om vad
som ska komma

första havregrynsgröten
plus första pizzan
plus första lammkotletten
plus första sesampastan
plus första varmrökta laxen
plus första jag glömde kroppkakorna
och dom åtta flundrorna
mormors hembakade halländska bröd
plus allt däremellan och alla erfarenheter
motstånd och genombrott

kanske säger något om
vad jag har att vänta

framtid är kanske samtid plus bakgrund
enligt principen du är vad du äter
eller du äter det du är

vem kommer där med stadiga steg
på bron och säger
kom ner från räcket
hon dukar upp ett bord mitt
på bron och erbjuder mig att äta

där finns böngroddar kroppkakor
halländskt bröd rotmos och leverstuvning
surströmming och allt annat som är jag
vi festar och njuter i öppet samförstånd
och hela buffén smakar självklart

jag äter mig igenom alla åldrar
mina motstånd och genombrott
men blir aldrig ovärdigt mätt

är maten min framtid frågar jag
nej men jag är din framtid
främlingen som bjuder dig på den fest
som är summan av ditt liv
plus en överraskande närvaro





Fri vers av Petter Wingren
Läst 272 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-07 19:16



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
En existentiell gourmetdikt om mänsklig växt - summan av ditt liv / överraskande närvaro! Elegant och fångande!
2018-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren