Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utsikter för genialitet

orka
försöka skriva
när det bara är torka
försöka uppsöka
det kreativa

hitta
nåt uppslag
inte bara sitta och titta
bakåt och nedåt
hoppas på ett väderomslag

komma
på nåt
åstadkomma nåt, undkomma
skrivblockeringen, prestationsfixeringen,
komma igång igen så smått

framåt
det är enda vägen
ett överskott
på idéer får man väl inte igen
men man ser att det lönar sig att vara trägen

den här dikten
blir inget vidare, jag vet
nej, utsikten
för det, för nån genialitet
får vi nog glömma, sluta drömma
men den får duga tills vidare




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-07-07 19:16



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Värdefulla och slitstarka tips från Henrys Dotter och Katia!
2018-07-07

  HenrysDotter
Jag kan aldrig skriva om jag tänker ut något,det måste bara dyka upp sådär plötsligt.Men du förmedlade detta bra fast att du hade en släng av skrivkramp.
2018-07-07

    ej medlem längre
Rådet jag fått är att bara skriva, inte tänka alltför mycket för då inträffar blockeringen. Du har många texter inom som bara väntar på att få komma fram.
2018-07-07

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror att man kan slappna av mer om man sänker ambitionsnivån.
2018-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP