Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svärd, sammet och mer svärd



Vi har slagit på varandra så länge.
Konflikten har fått sitt eget liv.
Varför ger vi varandra sår? Ingen av oss vet.
Roten har fallit i glömska.
Vi har glömt att vi har glömt.

Märk min lycka när kistbäraren snavar.

Liket,
det är du
ännu bättre
jag ser lite av mig själv
i den livlösa kroppen
eller är det rentav jag?




Fri vers (Fri form) av Khayyam
Läst 618 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2018-07-07 21:20



Bookmark and Share


    Askanden
nice share bud

bildligt språk, mästerligt förpackat, finstämt men samtidigt en dikt som är full av (inre) kamp

har du läst Rubaiyat av den riktige Khayyam?

formen här är ju allt annat än Khayyam men annat är det med filosofi och ton
wel moattal
jag ser samma tvivel och samma fatalistiska agnosticism


2022-11-01

    Tidsljus
Hela dikten andas visdom från en svunnen tid i fjärran öster... Tänk om alla krigsherrar kunde läsa men ffa förstå innebörden i en sådan text. Då hade världen varit en sådan plats som Khayyam hade tänkt sig.
2022-11-01

  Cugel
Det är fantastiskt vilka pärlor som gömmer sig på lager bara man tar sig tid att läsa gamla dikter.

Människan är bra på bekriga sig själv.
2022-10-31

    Askanden
claymore?

2020-11-30

    Askanden
kroksabel?
2020-11-30

  Engel
Fantastiskt bra! Vilket bildspråk, du lyfter verkligen fram det mänskliga, det mellanmänskliga. Mer sånt!
2018-09-02

  S.A.I. Steve Lando VIP
starkt, gripande samt bra
2018-07-14

  träsnidaren
Riktigt tänkvärt och bra!!!
2018-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Khayyam