Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den som vill

Om du inte
lever upp till
mina förväntningar

besvikelse

om jag inte
lever upp till
dina

besvikelse

förbjuden
lika svartlistad
som svartsjuka

hur farligt är det
egentligen

en ännu formbar
leende levande
lerklump
som kallas liv

om jag själv inte
lever upp till
mina egna
förväntningar



stannar jag upp
lägger leran
åt sidan

tar degen
jag ställt för gäsning

häller i brödad form
in i ugnen
250° i en evighet

sen är det besvikelsefest
där alla får komma
med sina egna koppar
och kroppar

skära skivor
av min och andras
och varandras
välgräddade otillräcklighet

ja vi tjuvstartar förstås
redan här i tiden

dom som vill

annars kan vi
alltid dreja
en helt ny form
av lerklumpen
tillsammans

håll dina händer
runt mina
eller mina
runt dina

men det förutsätter
accepterade erfarenheter
av många tappade lerklumpar
krossade kärl

och en hel del
good enough

vem var det som sa
man lär sig av sina misstag

det var
hur som helst
nästan fullträff

saknas bara tillägget

den som vill

pst
jag tror att jag
lärt mig se skillnad
på lera och deg

det hoppas
jag verkligen




Fri vers av Petter Wingren
Läst 312 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-07-08 09:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren