Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Infertila kvinnors snävhet i synnerhet.


Graviditet.

Beakta.
Iaktta största försiktighet.
Rädda dig själv från partnern.
Infertil?
Termometer, scheman, tidpunkt
för ägglossning.
Buköppning, rensning av äggledare.
Påtvingad sex utan känsla.
Tiden på dygnet eller socialt
är av underordnad betydelse;
Graviditeten går före.
Tömma sin vätska för analys
på en toalett inne på sjukhus.
Mensen kommer som en klocka
liksom för grämdheten, irritation,
oginheten se andra med barnvagn.
Kvinnan känner sig halv utan en
graviditet, mannen lider i tystnad.
Förlika sig med ödet är kvinnans
svaga sida...
Lägg detta åt sidan innan allt
blir försent, det är inte värt det
- lägg partnern åt sidan.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 160 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-07-08 16:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje