Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bore är ett tidvattenfenomen


Havsbarn

Jag ritar cirklar i sanden
de försvinner lika snabbt igen
det är så mjuk mot handen
och även sen

Alla skrattar åt dessa cirklar
även måsarna som cirklar
men jag vet inte bättre
de blir aldrig bättre

Utan snirklar snett och vint
aldrig nån gång blir det fint

Och snäckorna är alltid perfekta

Jag är ett havsbarn
som buren av boren
och vågorna
de går i cirklar

Perfekta cirklar
som havsbarnet
andas när
hon somnar in




Fri vers (Fri form) av Bengt H VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-08 19:12



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Åh, så skönt - och att få dikten så fint läst med fin bild - - - vi är havsbarn alla och vi cirklar utan att få cirklarna perfekta! (magdansens urform, som sufiernas, är cirkeln!)
2018-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP