Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ton av hjärta

 

 

 

ton av hjärta
nej
jag ber dig ej sluta drömma
undrar
gör jag
ser du min låga
sakta
ändra karaktär
till
aska
ja
jag undrar
kan du
drömma min låga vaken
kan du drömma mina händer levande

för tvivlan
för tvivla ej
sade de


havet ställer sig upp
rör vid bergets panna
tänk dig denna glittrande väv
in i ditt hjärta


jag kan inte upphöra att vända blicken till molnen
så mjuka så behagliga
och jag undrar om molnen minns mig


varför bars jag in i dessa drömslitna skor
är de inte utnötta snart
eller
byggs de på
jag vet att skillnaden inte finns
skulle skillnaden göra skillnad


tänd drömlyktorna


kanske alla ord växer i hjärtjord


blanka blickar sidor
något suger livsorden ut ur
mig


lyfter händerna högt
för att röra vid det tanken säger är
moln

fakta

f a k t a

falken
lyfter höjder i vingspann
jordhand tar emot

fakta
fäkta
höger hand lyfter värja mot vänster hand
korsvägar
vi bär alla våra kors


giv mig händer
sträckta in
i moln

känna
uppleva
ordens inre

kanske alla ord växer i hjärtjord


vandrar i natten
med ansikte
vänt in i regn
skölj
sköljer
mitt blottade hjärta


regnbjällror ljuder
mjukt

i träd

bila
egg
giljotinen
skar
en alruna gråter

rötter andas
mjuka
in stigna toner


en del regn är de upplösta knutarnas gråt


solskimmer stiger ur regn
jag letar regnbågens penslar


ur kärret sträcks
tuvor
sträcks lommens öppnade syner
eldar i stenar målar
rödtonade slöjor

lindas
träs
lindas
till sammanhållande
svarsskepp
seglens tonande vävar
rör vid trummans vaknande
sammankallande dån


i vänthallens ekostränder
hör jag stegen eka
ser jag folken passera


mina händer når ej det satta
en främling
alltid
är jag och
glöden bränner mig inifrån

undrar om gräs vill växa
där jag andas i askans fjärilshjärta


ton av hjärta
nej
jag ber dig ej sluta drömma
undrar
gör jag
ser du min låga
sakta
ändra karaktär
till
aska
ja
jag undrar
kan du
drömma min låga vaken
kan du drömma mina händer levande


trött blickar jag
in i mitt dunkla
bröst


giv mig händer att nå

det vilket kallas moln
frid

kan du höra ekarna viska
höra

skalbaggens
regnbågsvingar

dåna




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 399 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-07-08 22:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Som ingen annan har du en förmåga att nå ordens och läsarens innersta. Denna dag bär jag med mig dina viskande ekar och "regnbågsvingar".
2018-07-11

    Sefarge VIP
Förlösande att läsa.
Likt fallande dagg
som uppmjukar
spända leder
till vila!
:}



2018-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser