Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag dristade mig att utan att studera andra tänkares formuleringar försöka i en enda mening fånga in vad musik är


Musik är

Musik är
ett antal koder
som kombinerar
vibrationer
den mänskliga
hjärnan erfar
som meningsfulla ljud
med avancerad matematik
och kulturbetingade
föreställningar
om skönhet
som är så starkt
förankrade
i identiteter
att de kan
upplevas
kommunicera
över dessa
identiteters gränser
men även
fungera som
markörer
för dessa gränsers
oöverskridbara giltighet
och integritet
vilka verkar i
processer enligt
egen definierad tid
som tydliggör sig själv
genom att samverka med
och påverka kroppen
och sammantaget
skapar sitt eget
universum
via människans
kreativa livshållning
dels som skapare av och
inom dessa processer
dels genom att
ta del av dessa processer
att åtnjuta
andra traktörers
koder emotioner
och förhållande till tid
så en unik
form av relation
uppstår via
hjärnans
signalsubstanser
och endorfiner
som utan taktil beröring
berör kroppen som kropp
den starkast tänkbara
ickeverbala överföring
av begriplighet
mystik identitet
och mening




Fri vers av Petter Wingren
Läst 290 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-08 23:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren