Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Även här


De censurerar våra ord

En vis värme våra världar välver
Sköra stjärnor skimrar och skälver
Viskningar och skrik fyller våra städer
Drunknandes ut svält och bombräder
Försatta i en monetär obsessiv psykos
Stilla, lugnade av våra skärmars hypnos
Bidandes vår tid, väntades på nästa fall
Intryckta in i ledet av en för trång mall
Vi förväntas tiga och jämt marschera på
Att vara snälla, naiva, dumma och små
Våra liv mörkare för varje dag som går
De stora frågorna blir färgen på ditt hår
Vår nyfikenhet bara en tillfällig förströelse
Berövade på vår strävan efter förståelse
Våra sinnen kedjade av språk och kultur
Mellan oss en ständigt växande osynlig mur
Människor som är lite för obekväma tystas ner
Av den allt genomträngande rädslan för fler
Vad som sägas får, regleras ständigt av dårar
För tomma för att förstå hur de människor sårar
De styr våra tankar, utseende, nyheter och poesi
De står inte ut med tanken på någon som är fri
Men fria är vi och fria kommer vi att fortsätta vara
Våra tankar och känslor ofördärvade, vackra, klara
Vi kommer att kasta brinnande blommor på er
Som kommer era ansiktslösa masker smälta ner
Jag tror inte att de blinda idioterna detta ser
Men för varje repressiv handling blir vi fler
Vi kommer inte sluta slåss medan våra hjärtan slår
Fyllda av hopp om en morgondag bättre än igår




Bunden vers (Rim) av Bakom ridån
Läst 469 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-07-09 01:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dom censurerar inte bara våra våra ord. Dom skövlar och förstör allt som är vacker.
2018-07-14

    ej medlem längre
När jag känner att jag inte orkar längte, ger dina ord mig nytt hopp.
2018-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Bakom ridån