Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stockholmshjärta

Försöker finna ro i mitt brustna
tonårshjärta.
I mitt Stockholmshjärta.

Där nattens gatlyktor var det enda
som gav hopp ett tag.
Där natten var den enda trösten att
få.

Där mullret från alla andra glada,
men egentligen lika brustna, fick
det mesta att känns ensammare.

Där mina 12-centimeters klackar
tryckte ihop tårna och jag undrade
om det var det som egentligen gjorde
ont.
Mina tår.

Det syntes korta kjolar, slitna jeans,
tröjor med olika typer av märkesloggor.
Och glöm inte bort clipsen samt hårvax.

För att sedan slänga sig i sin obäddade säng
med samma lakan som veckan innan,
eftersom att man inte ens brydde sig om känslan
som löd,
nyrakade ben mot ett nytvättat lakan.

Sov med sminket på också förresten, mina
skuggor lämnade avtryck.
Rosa, rött, svart och guldigt glitter.
Berodde helt på nattens tillställning.

Vaknade upp med en torr andedräkt som
luktade sunkigt.
Samma sunkiga lukt som lägenheten hade där
efterfesten fortsatt långt efter att jag hade
lämnat.

Morgontimmen hade släckt glöden i
deras ögon, dom undrade hur
dom hade kunnat äga den från början.




Fri vers av Assia VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-07-10 02:39



Bookmark and Share


  Hjördis Krovotskij
vilken närvaro du har i din text! vackert och ensamt.
2018-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Assia
Assia VIP