Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommar i mitt liv

 

jag flyter guppar runt

på vågorna de sköna

ligger på en filt i det gröna

kanske pratar jag ibland lite strunt

lever gott och har det sunt

 

kanottur åker jag på

sitter bland blommorna mina

en tanke jag skänker er då och då

vänner ni på poeter.se så fina

får besök av humlorna och bina

 

de surrar så ljuvt i mitt öra

tar paus från all slags röra

inget ska få friden förgöra

bara de vackraste orden jag höra

de som hör till semestern vår

 

det går fort ett år

kärleken är underbar

jag har funnit plåster till mitt sår

han i gullighet priset tar

så gott jag i hans sällskap mår 

 

därför jag vilar i grönska

jag har mer än jag kan önska

stannar ute ett tag till

så att jag utvecklas så som jag vill

i mig bildas det sköna mönster

 

i vinter när jag se ut genom fönster

ska jag minnas allt vad gott nu är

min kärlek och jag vi var här

det ska vi minnas då där

när frosten bildar rosenmönster

i vårt frusna frostiga fönster

 

ni sitter där utan en aning

vet ej vart jag hållit hus

jag svarar ej på brev 

men tiden är ej ur led

har hört sommarens maning

gömmer mig icke rädd som en mus

 

här i Roslagen fylls jag med ljus

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-07-09 12:43



Bookmark and Share


  aol
Underbart och så djupt berörandes skaldat vännen kändes i hjärtat,
2018-07-20

  Johan Strömstedt
-Rätten att bara få vara.
-Få tillfälle och chansen att fylla på sina
depåer.
-Dra upp persiennen och ta in.

Du beskriver och bjuder på en härlig meny.

2018-07-10

    Peter Söderqvist
En positivt upplyftande text.
2018-07-09

  Poeten Salvador VIP
Tillbaks med laddade batterier
2018-07-09

  Marita Ohlquist VIP
Underbara dagar att njuta av och spara i långtidsminnet!
2018-07-09

  Fulbergarn
den här sommaren blir en att minnas och att spara i hjärtat till kalla ruskiga vinterdagar
2018-07-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
I Roslagens famn i
dess tjusiga trakt
har min älskling sig
lagt, jag är ständigt
vid brevlådan på vakt
ifall hon skrev ett brev
men nu jag förstår varför
hon inte av sig hör
bland ROSPIGGAR hon
sig rör, då blir jag ju
automatiskt på ett
<3-ligt humör!
Käraste vän fort-
satt skön sommar!
2018-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP