Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta hände på 1970-talet inte för 100-tals år sen...


Jag: En gaphals!

Min man och jag skulle vara med
på ett möte, nå´n förening som barnen
var med i skulle berätta för oss om läget...
Jag minns bara inte vilken förening
det var vi kallades till då...

Det var fullsatt där, men jag hittade en ledig
stol i ett hörn av lokalen och min man en
stol i annat hörn...

Nå´n hade tydligen hälsat alla välkomna
för innan jag satt mig ner på stolen hörde
jag röst som sa: - Vi bjuder på kaffe och
kaka var så god att ta... Jag tittade åt
min mans håll... Framför honom stod
en kaffekanna, han började att hälla
upp kaffe till dem som satt runt honom...

Då sprang en kvinna fort upp emot
honom och ropade: - Det är väl inget
jobb för en man! Ge mig kannan så ser-
verar jag kaffe... Det är ju ett kvinnojobb!

Då ställde jag mig rakt upp och sa
högt och tydligt: - Menar du att min man
inte är rätt person att hälla upp kaffe...
Hemma hos serverar den kaffet som
sitter närmast kannan... Och nu satt
han ju där igen... Så du låt honom
sköta det igen, så kan du själv få
uppleva att en man klarar
av den konsten också...





Övriga genrer (Kåseri) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-07-09 13:16



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Bra tänkvärt med
"Humor rytet"
Män klarar mer
än främmande
kvinnor tror?
:}
2018-07-09

  Öknens Ros VIP
bra sagt! klart att en man klarar av att servera kaffe! :)
2018-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt