Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Goda råd dyra

Valkampanjen
utgår från vilken
grupp som det är
mest synd om

pensionärer
är det synd om
svenskar är
det synd om

invandrare
är det synd om
utvandrare
är det synd om

politiker
är det synd om
lärare
är det synd om

sjuka
är det synd om
sjukhuspersonal
är det synd om

muslimer
är det synd om
kristna
är det synd om
för att inte tala om
grannar till muslimer
och grannar till kristna

rika är det synd om
dom måste ju betala
så mycket skatt

fattiga är det synd om
svårt att få pengarna
att räcka ens till
det nödvändiga

ungdomar och barn
är det synd om
dom måste leva upp
till så mycket

gamla människor
är det synd om
dom blir behandlade
ovärdigt med
för många personal

kvinnor
är det synd om
dom kan inte gå
vart dom vill
med risk att bli trakasserade
men minst lika mycket
är det synd om män
som inte får vara män

och så vidare
det är bara
att bestämma sig

slå upp i
allmänpolitiskt
lexikon
vilken syndomgrupp
du identifierar dig med
så får du rätt politisk färg

sen får vi se vem det
är allra mest synd om

kan rapportera
att svenskar ligger bra till
dom är det väldigt synd om

men naturen är också
i framkanten

byt fokus!!
!!sukof tyb

prata inte mot varandra
prata med varandra
om dom grundläggande värden
som är långsiktigt hållbara

hur vi ser på människan
på kärlek
ansvar
lust

hur vi ser på
ekonomi
ägande och brottslighet

hur vi ser på
kreativitet
och lärande

var noga med att
bygga trovärdiga
partiprogram där
varje förslag är
tydligt förankrat
i genomtänkta
grundläggande
värderingar

se till att bilder
text och tal
som ska lansera
partiet
är begripliga

skapa vikänsla
och uppslutning
kring förslagen
genom att ha ärliga
processer för motförslag
där maktmissbruk
och personangrepp
inte ens finns på kartan

kalla det inte vallöften
var beredd att ompröva
förslag och politik
om starka argument
visar sig slå hål
på dom

och framför allt
visa respekt
för varje människa
oavsett bakgrund
och sammanhang

skapa en politisk samtalston
utan partipiska
som bjuder in till varma möten
med trovärdiga människor
som har förväntan på utveckling
och därför lyssnar noga på varandra
med positiv grundinställning

och förnedra inte dig själv
genom att låtsas att politiska
frågor är enkla
att politiska problem
är lätta att lösa





Fri vers av Petter Wingren
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-09 16:41



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Jag har ett förslag. Skicka denna utmärkta skrift till varenda parti! Tyckasyndom-syndromet verkar alla använda som slagträ i denna valkampanj. Plus mer eller mindre obskyra löften om det ena eller andra, som sedan inte uppfylls.
2018-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren