Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En låda vin igen

en låda vin igen
det känns
som om det var länge sen
vi köpte en

det är så lätt att bli full
vin är gott för vinets skull
och så mysigt att bara hänga, du och jag
slänga käft nästan tills natt blir dag

och vad bryr vi oss
om vad det pratas om oss
vad bryr vi oss i de andra
vi har ju varandra

vi pratar om livet och om döden
allehanda märkliga människoöden
om allt som är åt skogen
om hur tråkigt det har blivit att gå på krogen

men också om saker som är bra
och om ett och annat vi vill ha
vi tror vi är större och större snillen
i takt med den ökande promillen

och vad bryr vi oss
om vad det pratas om oss
vad bryr vi oss i de andra
vi har ju varandra

en låda vin igen
den går så fort, men sen
kommer paniken
de tysta ångestskriken

hur kunde den bli tom så snabbt
vi tyckte att vi knappt
öppnat den så kom det bara droppar
vinet gjorde gott för våra själar och våra kroppar

dagen därpå är inte så lätt
igen har vi druckit fullständigt utan vett
ångest över konsumtionen,
frustrationen – vi ligger nog i riskzonen

men vad bryr vi oss
och vad bryr vi oss
om vad det pratas om oss
vad bryr vi oss i de andra
vi har ju vinet och varandra




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 792 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2018-07-09 21:54



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
den lutar nog mest åt det ironiska hållet...kanske just för att den är så sann
2018-07-15

  Cikoria Blå VIP
Finurlig text. Bra rim.
Och inte helt ovanligt det här som du beskriver.
2018-07-11

  Bodingen VIP
Psst drick öl istället...
2018-07-10

  Språk, hjärna!
Finurlig!
2018-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP