Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av boken ”Vända hen” av Yaa Gyasi som jag kan rekommendera starkt


Fästningen

Från fästningen
på Cape Coast i Ghana
fraktades miljontals slavar
från Afrika till USA
ibland liggande i lager
av tio människor på varandra
många dog
och kastades i havet
de döda bildar en kedja
på havets botten
de levande kedjades
vid varandra på bomullsfälten
på nätterna
pratar de döda med de levande
försöker förklara för varandra
meningen
förståelsen
de döda berättar om luften och ljuset
solnedgångarna
de levande känner havets sälta
i tårar och svalg




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-10 02:33



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
en vacker dikt om historiens grymhet med vilken vi bygger vår civilisation - sedan säger vi "var civiliserade"
2018-07-10

  Stefan Albrektsson
De mänskliga obegripliga skuggsidorna skrämmer. Tycker särskilt mycket om hur du låter de levande och döda mötas, och de fyra avslutande raderna är enastående!!!
2018-07-10

  Kungskobran VIP
Fruktansvärt , vad som sällan uppmärksammas är att slavhandeln till Arabien var av väsentlig större än den till Amerika och pågick under mycket längre tid
2018-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP