Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Folkstyre

Demokrati
är i grunden
alltid vi

om än i stunden
individen fri
kan vara med
och sjunga
eller låta bli

med en och
samma lunga
en och samma sång

om det lätta
och det tunga
om det äkta
om det rätta
vad som händer
när lyckan vänder
vi är på gång
men en i sänder
på alla språk
i alla länder
med en och
samma
mänsklig
melodi
med många
stämmor i

bättre än att starta bråk
i fruktlös konfrontation
är att utveckla demokrati
söka ärlighet och tydlighet
fred och harmoni
träna på att akta
hedra och tjäna
varandra
person till person
med fakta intuition
och ren fantasi

beivra tendenser
att överskrida
hederns gränser
och låta andra lida
för att själv få glida
i full fart
nyckfullt byta
tonart och skryta
med egen melodi

demokrati
är i grunden
alltid vi




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 312 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-07-10 05:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren