Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blått en dag


Det var blått en dag,
våra ögonlock gick sönder.
Tiden som förliste, drunknandets tid, 

den förödande virveln, brottsjöarna
bröt in över oss, slog oss sanslösa,
meningslösa, brutna. Brutna 

moln i träd, sönderslitna, utdragna
i mörkret med säckar över huvudet.
En sanning som inte andas har blivit en pistol. 

Till och med bokryggarna
vänder sig från oss.
Allt ryggar tillbaka. 

Påminn mig om att jag ska dö,
och hur jag ska säga du
om jag bara förstod detta.

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 404 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-07-10 08:21



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En dov och mörk text som påminner mig om att allt man behöver är att ta ett steg i taget...
2018-09-26

  Minkki VIP
jag funderar mycket över kommatecknet... vill ha det ersatt med en punkt eller någon preposition framför våra. typ Det var blått en dag. Våra .. eller Det var blått en dag, och våra... eller, radikalare med en liten betydelseskiftning blått den dag våra ... jag har kollat flera gånger, och var gång sjunger alltjämt "blått den" psalmen under ytan...
En text om besked? Allt ryggar tillbaka.. Fina bilder Du använder, sista strofen skjuter en chockad pil. Bokmärkte, tack!

2018-07-16

    ej medlem längre
Som ett poetiskt slag i solar plexus av förtröstan. Den här texten känns på riktigt och efterklangen ljuder lika länge som i en kyrka. Du rör vid något väldigt djupt mänskligt och som alltid förstärks ditt budskap av en mycket väl sammanhållen ljudbild. Bokmärke självklart.
2018-07-11

    ej medlem längre
Främlingens färg, ensamheten i ord efter ord fram till det slutgiltiga, det som dock överraskar är den lilla bokstaven på 'du'.
2018-07-11

  Eva Langrath VIP
Drabbas av drivet i orden. Frånvändheten som en storm där våg efter våg bryter sönder livet. Allt ska en gång tas ifrån oss.
2018-07-10

  TrollTörnTrappan VIP
Åh, kontrasten i huru sådana välklingande likheter [med ögonblick i sänder osv] skapar ett ohyggligt annorlunda innehåll !?! [än hos den småländska förtröstan]. Därtill guldstjärna för behandlingen av begreppet "ryggar"...
2018-07-10

  Nanna X
Varje våg innehåller något av föregående...

Fin psalm-parafras i inledningen!
2018-07-10

  träsnidaren
Fint. Målande beskrivningar, intressant att tolka. Gillar ordvalen i texten.
2018-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson