Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


foto eget


Tidig morgon

 

Lätt regn vattnade jorden
vinden ljummen
glada drillar från träden
molnen vilar gråvita
över berg och vatten
på altangolvet
en liten vattenpöl

Igår läste jag
om ängeln och flickan
svarta bokstäver på vitt papper
vinden fångade pappren
spred dem i mönster
över altangolvet
för att insamlas
och sorteras rätt igen

äppelträdet rör sig
lätt i vinden
nyss fyllda 60 år
grånande, böjt
bara en gren kvar

Jag väntar på morgontidningen
ser dig på vägen
ovanför åkerkanten
med tidning i handen

©Eva Hedlund 2018

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-07-10 20:09



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Du bjöd in
till Din natur
vi fick en skön tur
t o m en skön skur
och nå´n på retur!

2018-07-15

  Anya VIP
Fin text i realistisk ton. Lugnet och ödmjukheten över livet strålar.
2018-07-15

  catharina.jerbo VIP
Oj, så vilsamt, vackert och väl beskrivet. Jag trodde nästan jag var där!
2018-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP