Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har fallit på min lott att stundom förklara verkligheten för människan in spe.


Dagens förklarade ord - översittare





Översittare - ett ord med flera betydelser.
Tös som rider ett fordon, ett djur, en människa.
Om hon älskar med någon exempelvis.

I leken 'Hela havet stormar', plockas det dit en extra stol, i varianten av leken. Den som då befinns sitta på två stolar, kan kallas en så att säga 'översittare'. Hon sitter ibland på stol A, ibland på stol B. Och övrig tid, på två stolar, människan. Kan i förekommande fall vara en Anders, Beatrice eller Bertrud. (Bertrud sägs vara en som korsning mellan Bertil och Gertrud).




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 444 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-07-12 08:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP