Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Jag är fem år!"

Jag kommer gående en vacker sommardag 1942,

på en väg hemma i byn

På slänten invid vägen

lyste sommarens blomsterfägring

Humlesurr och fågelkvitter fyllde luften 

"Jag är fem år; Jag är fem år";

hördes en röst inom mig

Det var tydligen en viktig sak för mig, just då

Jag hade upptäckt mitt jag

För första gången fick jag uppleva

denna friska  och oförstörda livskänsla

Att kriget rasade runt vårt lands gränser;

och även hotade oss;

hade jag ingen aning om

Jag var lyckligt omedveten;

och mitt fokus just då

var upptäckten av mitt jag,

som precis fyllde fem år




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-11 08:17



Bookmark and Share


  Feminaz
Vilken underbar text och livskänsla!
2018-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP