Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tävling i yxkastning

 

 
Yxkastningsarenan i Sörtannflo
är fullsatt 
Nu ska årets yxkastarmästare
utses 
En gran märks upp med en
ring med en 10:a i mitten
 
Första kvalet sker på 20 meters 
avstånd. Många slås ut redan här
ofta beroende på bakrus och 
dåligt slipade yxor 
 
De 15 män som kvarstår ska 
nu kasta mot målet på 30
meters avstånd 
Svordomarna haglar när 
yxorna ej når fram eller sveper
förbi målet 
 
Tre män kvarstår..Seniga skogshuggare 
från Västra Ångermanland ska kasta 
mot målet på 40 meters håll
Två stupar av trötthet sedan deras 
yxor landat fem meter från
målet 
Storyxmästaren från Sörtannflo
ler inåtvänt och träffar mitt i ringen 
Yxan vibrerar länge innan funktionärerna
sliter ner den 
 
Tävlingen är avgjord men mästaren
vill göra extrakast från 50 meter 
 
Han lägger fem yxor bredvid varandra
Det första kastet träffar målet 
Nästa kast lägger han i en båge 
så att yxan fastnar i greppet på
den första yxan
Han upprepar sitt trick tre gånger
och till slut sitter alla yxorna 
länkade till varandra 
 
Nu spottar han ut snusen och tar
en Malgomaj moonshine ur pluntan
 
Sedan vinkar han till publiken,
tar yxorna under armarna och 
går sin väg 
Han säger de klassiska orden
"Nu måste jag gå hem och göra 
nya grepp till yxorna"
Heders!

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 405 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2018-07-11 14:16

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
Bilder med närhet. Din stil?
2018-07-12

  alicja lappalainen VIP
machokulturen ur ett humoristiskt perspektiv
2018-07-12

  Petter Wingren
Här har du yxat till en riktig skröna, där inte en kvinna syns till på mils avstånd. Språket är trovärdigt och manskroppsligt, men är dyrkan av starke Adolf verkligen det enda innehållet? Ja kanske men med ett snett leende som skrattar bakom. Bakom alla föreställningar om manligt och kvinnligt. Förlåt tjejerna sitter ju där i publiken!!
2018-07-12

  HenrysDotter
Här känner man doften från både skog och snusande gubbar,ja man hör nästan de vinande ljuden när yxorna kastas.Kul historia levande beskriven.
2018-07-11

  limerick VIP
Härlig närvarokänsla i denna underhållande text.
2018-07-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken härlig berättelse ur verkligheten! Riktiga karlakarlar!
2018-07-11

    Sefarge VIP
Här göre sig börsklippare
Icke någet besvär i en
annan värld av skog
Och bastu efteråt?
Mästerligt skildrat!
;}
2018-07-11

  Kungskobran VIP
Yxan är kastad, härlig historia.
2018-07-11

  Larz Gustafsson VIP
Undrar vad man spelar i Mullbänkshyttemohed...
Priffe, kanske-
2018-07-11

  Öknens Ros VIP
Se, det var en riktig historia!
2018-07-11

  ecel
Underbar !
2018-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten