Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lame pt.2 (alla smutsiga hemligheter du har)

Du gömmer dina smutsiga hemligheter
under sängen
du trycker de längst in i dammet
vid dina finaste kvalitéer
och sparar de säkert från omvärlden
i händelsehorisonten, bortom rymdtidsväven
finns din stolthet och dina mest skamliga uppträdanden

i batteriluckor på handkontroller
på insidan av dina spelkonsoler
gömmer du dina monster
stängda anteckningsblock fyllda av dina stoltaste stunder
du slår igenom dem och skäms på några sekunder
tur att omvärlden inte ser vad som är plastinbundet

du gömmer dina smutsiga hemligheter
i all din borttagna internethistorik
varenda skamligt ihopslagen flik
alla gånger du trillat dit
på hasch, tjack och vin
på depraverad porrfilm
så blir det alltid några till

Du funderar över om det är värt att vara lugn
att ge upp glöden för att gå runt
att sluta bestiga berg för att bli sund
att landa på marken och aldrig lyfta, stå på fast grund
men det känns så tomt, du är rädd att förlora allt
När du lovar bort din stolthet och skam, dina sena nätter och gram
alla enheter du använt för att närma dig lyckan, så nära du kan

Du är rädd att grunden ska bli sand
Du är rädd att förlora allt
Hur kan dina mörkaste vrår, det du aldrig visar, alla saker som slår
Hur kan det göra så ont att ta bort vad ingen sett och ingen får




Övriga genrer av ingenallsegentligen
Läst 206 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-07-11 17:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ingenallsegentligen
ingenallsegentligen