Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mormor

Mormor
jag måste gå tillbaka
på grusgången mot huset
uppför lilla trappan
genom ytterdörren
och titta hur fort tåget rör sig
på elmätaren i hallen
öppna dörren till branta källartrappan
gå ned och fram till pannrummet
där jag kan lägga mig
i den stora smutsiga högen av koks
långt under mig
vilar familjehemligheten och tystnaden
långt under mig finns fotot och minnena
av Göran som dog i Gyttorp 1964
mormor
du gömde sorgen och döden
i din oändliga omsorg
skapade du spöken i mitt huvud
Göran älskade flatbröd och Jim Reeves
brödet från Norrland smakar aska
Jim Reeves sjunger gravmusik

Nu är jag tillbaka för att gräva
Jag söker ljuset och befrielsen
långt där nere i det svarta hålet




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-07-12 07:27



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Mycket välskrivet och känslofyllt, bilderna är nära och liksom diktjaget tränger jag som läsare längre ner/djupare för varje rad. Särskilt effektfullt är det detaljrika i flatbröd och Jim Reeves gravmusik!!
2018-07-14

  Magdalena Eriksson VIP
som att följa ett nystan i tiden löst rullande fram till sorg och kraft att se. Fint och hoppfullt.
2018-07-12

  Kungskobran VIP
Do’nt look back
there is no future in it.
Amerikanskt valspråk
2018-07-12

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande text om det som var och det som är!
2018-07-12

  Mats Edin VIP
Så stark och fin text!
2018-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP