Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad ska jag tro på?

Vad och vem ska jag tro på?
Vissa säger Jesus, andra säger Mohammed några säger Buddha!

Vissa säger Jesua, andra säger Allah och de flesta säger Dollarn!

Alla säger egentligen samma sak Pengar!
Vi må se på samma träd från olika vinklar men kronan är vi överens om.

Vi kan argumentera för våra Gudar i en oändlighet,
vi kan döda för våra Gudar.

Men värdet på en pappersbit är vi överens om!

Så säg mig vad ska jag tro på ?
Gud eller Cash?

Vi ber då och då men jobbar varje dag.

Vissa går till kyrkan på söndagar,
andra går till mosken på fredagar.

De flesta går till jobbet varje dag!
Är företagen våra nya heliga rum?

Där vi träffar Gud i form av lön i slutet av varje månad?
Börjar tro att vi lurar oss själva.

Det finns inga Gudar, det finna bara pengar.
De med pengar skapar Gudar för att vi ska bedövas.

Likt en person som bedövar sig med sprit och knark,
bedövar andra sig med Gud.

Vet ännu inte vem jag ska tro på men en sak är säkert,
Pengar och Gud går just nu hand i hand.





Fri vers (Fri form) av Goran Tekoshar
Läst 237 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-07-12 09:37



Bookmark and Share


  Stay Golden
Believe in yourself and there is God enough to move mountains.
2018-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Goran Tekoshar
Goran Tekoshar