Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I scenen finns minst (minst) två vuxna och ett barn. Möjligt är att omkring dem finns publik, frivillig eller inte. Den förstår i alla fall att hålla käft. Variant på ett tema. Dock ej av Paganini. Lisa äter det som är 'ätligt', om någon frågar.


En stilla kontrovers?





En vuxen (A) säger åt ett barn. En annan vuxen (B) hör detta ske. Och tolkar det på sitt sätt. B säger sedan något till A, som svarar på sitt eget vis. Det kan låta ungefär så här.
B:
- Så där säger man inte till sitt barn.
A:
- Det gjorde jag inte.
- Det gjorde du visst det.
- Nej. Det gjorde jag inte.
- Jag hörde det ju. Det var precis nyss..
- Och jag säger det till dig igen. Det hörde du inte.
- Det hörde jag väl visst det.
- Du sa till mig nyss 'Så där säger man inte till sitt barn'.
- Det är ju det jag säger. Du sa det. Precis nyss.
- Visst. Bara att det inte är mitt barn. Barnet är säkert någons. Bara inte mitt.
En stunds tystnad utbryter. Om detta hade varit inomhus, hade kunnat låta som. I butiken. Barnet till kassörska.
- Pappa betalar.
Varpå barnet sticker sin väg. Likt en trimmad skottspole. En man kommer därefter fram till kassan. Han ser ut att vara ungefär 35 år, är elektriker till yrket, har en fru som heter Barbro (32) och dessa bägge har 'hus, bil, båt, sommarstuga och barn på väg'. Kassören yttrar. Och det blir 387:54. Skall det vara kvitto? Mannen (som lystrar till namnet Leif och dessutom heter Eugene, Richard, Göte samt Rune, tittar på kvittot och säger.
- Den här posten 'Nätt och smått', känner jag inte igen.
- Det var er grabb som sa att 'pappa betalat', precis innan han stack sin väg.
- Jag tror er, sa Leif. Samt bugade sig på japanskt vis. Trots att kassören såg ut att vara 'skandinav'.
- Ja? Sade kassören och såg alldeles avgjort ut som om han hade just nordiska släkten bakom sig.
- Jag har inga barn, än.

Rafflande tankeverksamhet förväntas här hos läsaren. Samt att ett visst ljud kan tänkas infinna sig. Kanske i form av ett 'ah' eller möjligen 'oh'. Eller




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 446 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-12 15:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP