Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BÖNAN ÅTERBESÖKT

bönan återbesökt

för min och sommarens skull

åkerbloms lockar med rökt

men magen är redan full

hjärtat kan aldrig bli fullt

av intrycken från detta hav

lager av lycka i höst

med allt som den här dagen gav

 

 

tärnorna väsnas febrilt

är jag för nära, månntro?

det hände mig en gång förr

häromkring fanns då ett bo

solglitter i varje våg

men inga fartyg i dag

ryggen är rågad med råg

redo att ta nya tag

 

 

 

lotsplatsen badar i sol

juli , och juli som bäst

med en betongkloss som stol

där fick sig själen sin fest

lisa för uttröttad själ

avkoppling, lättnad och tröst

havsluft som gör mig så väl

innan det vänder mot höst

 

 

LARZ GUSTAFSSON  Bönan, 12/7 2018

 

http://www2.visitgavle.se/sv/se-gora/a811730/bonan_811730/detaljer

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 167 gånger
Publicerad 2018-07-12 16:05



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
I närheten av Rullsand?
2018-07-12

  anits VIP
Vackert skaldat om denna fina plats!
2018-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP