Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOMMARLÄNGTAN EFTER REGN




Hela dalen lyser guldgul
björkens löv har mist sin färg

solen från en molnfri himmel
obarmhärtigt strålar här

Blå är himlen, blå är skuggan
boskap vilar i dess skydd

stigen in mot skogens glänta
doftar mjukt av tallens barr

Bäcken hungrar efter vatten
fåran ligger tom och torr

Allt är stilla, värmen dallrar
marken längtar efter regn


© Palett











Fri vers av Palett
Läst 414 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-07-12 17:14



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Skönt att det bara är minnen nu...:-)
2018-09-26

  aol
En dikt som borrar sej in, ja måtte regnet komma snart,
2018-07-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Vi fick en sommar man ofta önskar sig. Men den har en baksida. Du fångar den tveeggade känslan av sommarsol och regnlängtan.
2018-07-12

  Kattfot
En dikt där man verkligen känner hettan dallra och som beskriver baksidan av det vackra torra vädret.
Fin beskrivning av läget just nu.
2018-07-12

  Marita Ohlquist VIP
Nu kommer det krisrapporter om missväxt och nödslakt, bränder rasar på olika ställen, vi behöver regn med det snaraste. Måtte det komma.
2018-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett