Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Doktor Kringelkrok i sin egen poesibok


Skalpellen snittar upp kring
En hud. Skrivarens ord gräver
sig ner inuti läsaren

Tar upp en böld
eller en gnistrande diamant

Hos vissa blir det befrielse
och känsla av glädje

Hos andra upptäckandet av
en tumör i avundens ärgade
kopparfärg

Eller egna minnesfrekvenser
som troddes vara förlorade
för evig tid. ..

Det är så olika när läsarens
begär begår sin poesi rond

Likt vandrande giraffer
genom tillvarons bokstavs
kombinationer

Och upptäcker att man är
både läkare sjukdom
med symptom

patient medicin skalpell
Och journal på en och
samma gång

Och det allt i sin egen
gulnande känsloatmosfär




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-07-13 07:48



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fin beskrivning av komplexiteten i tillvaron
2018-07-13

    Lars J
Så är det! kom att tänka på att mina mest vemodiga dikter har skrivits när jag varit allra gladast och det är för att då har jag tillåtit mig/vågat gräva riktigt djupt. bra skrivet!
2018-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP