Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppdraget

Att leva
är en vana
man traskar på
i samma bana
för att det ska
vara så

ett verkstadsgolv
där klockan alltid
är fem i tolv
du jobbar dag
du jobbar natt
det är över
på en kvart
en tredjedel
går till skatt

målet med vår verksamhet
är att kunden ska
möta ärlighet
skicklighet
och angelägenhet

att varje kund
oavsett stil
och bakgrund
ska se sin bil
omhändertagen
och se att vi kan sköta
våra åtaganden

men när arbetaren kommer hem
kvart i fem eller fem i tolv
då gäller det att byta roll
inte borra cylindrar
på grannens slöa katt
när missen hindrar dig
komma ifatt
ingen skiftnyckel
till dörrens lås
det är din cykel
som ska in i bås
du öppnar dörrar betalar skatt
du kan hålla dig för skratt
men hur trött du ändå är
varje hinder är kärt besvär
för du har ett riktigt arbete
och ett rimligt rymligt samvete

tänk att varje firma
som ska överleva
väntar av sin personal
väsentligt mera
än att vegetera
och vara sval

men i själva livet
är den intressant den
representanten
som tar allt för givet

inte ens ställer frågan
varför brinner lågan
än mindre har en susning om
vart vi ska och varifrån vi kom
varför vi är här
överhuvudtaget
var är jobbet
var är arbetslaget

vi ska tillsammans se till
att livet bränns
att ordet kärlek har kvalité
och konsekvens





Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 258 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-07-13 11:33



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Ingen kan som du sätta fingret på väsentliga frågor och förhållanden!
2018-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren