Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TRÄDEN

jag älskar träden hemomkring

när sommaren är här

så rogivande, högresta

de skönhet i sig bär

jag tycker om naturen

men är inte panteist

med sommarträd i sverige

är det alltid något visst

 

därute prasslar aspen

och vid floden växer al

november är en trist tid

när var trädkrona är kal

då får jag se på bilder

som finns på internet

försöka blicka framåt

just då är inte lätt

 

 

jag ser på träden hemmavid

när sommaren är här

och njuter av Guds rika frid

som Han min själ beskär

min blick vill gärna dröja

vid trädens gröna prakt

en oomtvistad slöja

som Skaparen oss bragt

 

 

LARZ GUSTAFSSON 13/7 2018




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 580 gånger
Utvald text
Publicerad 2018-07-13 13:39



Bookmark and Share


  boen
Träd är en fascinerande livsform
2018-07-29

  Kungskobran VIP
Vad vore livet utan alla våra fantastiska livsbejakande träd.
Fint fångat av dig
2018-07-28

  Cikoria Blå VIP
Bra rim, som inte känns konstlade.
Riktigt vacker dikt!
Träd är verkligen väl värda att dikta om.

2018-07-28

  StinaJ VIP
Vacker text att njuta av. Grattis till utvald text.
2018-07-28

    kappa
feeeet!!
2018-07-27

  Sommarnattsljus
Vacker och välrimmad text. Tack
2018-07-27

    ej medlem längre
Trädens sus och den gröna färgen är lugnande. Kirurger har gröna kläder för att det är vilsamt för ögonen.
Fin dikt om våra vackra träd!
2018-07-13

  Palett
Fin läsning !
2018-07-13

  Marie Å
Fin text... och det är något speciellt med träd.
2018-07-13

  Språk, hjärna!
Lätt att tycka om din text!
2018-07-13

  Viksten
Livsbejakande text

2018-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP